راهاندازی اولین ربات نفت ایران در دریای خزر
۰ ۵۷۸ ۰ ۱۳۹۱/۰۱/۲۲ ۰۶:۲۰
مدیر عامل حفاری شمال با یادآوری اینکه در حال حاضر در آسیا پس هند و چین ایران سومین کشور دارنده تکنولوژی حفاری در آبهای عمیق است، تاکید کرد: تاکنون ایران نزدیک به 10 حفره گازی در بلوکهای اکتشافی در دریای خزر توسط سکوی نیمه شناور حفاری امیرکبیر حفر کرده است.
وی با اشاره به کشف ذخایر جدید گاز طبیعی در میدان سردار جنگل در آبهای دریای خزر، تبیین کرد: به منظور انجام گسترده تر عملیات حفاری دریایی در عمق حدود 800 تا یکهزار متری دریای خزر سال گذشته نخستین ربات نفتی ایران در دریای خزر راه اندازی و فعال شد.
این مقام مسئول با بیان اینکه ایران نخستین کشوری در خاورمیانه بوده که ربات نفتی در عمق 800 متری دریا فعال کرده است، یادآور شد: این ربات به عنوان یک غواص در زیر دریای خزر و کف بستر آب دریا مسئولیت باز و بسته کردن شیرهای فوران گیر را بر عهده دارد.
خادمی یکی دیگر از مسئولیتهای ربات نفتی ایران در دریای خزر را جابه جایی تجهیزات و ادوات در عمق 800 تا 1000 متری بستر عمق آب عنوان کرد و اظهار داشت: ارسال تصاویر به سکوی امیرکبیر و گزارش هر گونه نشت نفت و گاز از دیگر مسئولیتهای این ربات نفتی ایران است.
وی از ادامه حفاری اکتشافی در میدان سردار جنگل خبر داد و تاکید کرد: تاکنون در نخستین حلقه چاه اکتشافی تا عمق 2 هزار و 563 متری حفاری انجام شده و وارد مخزن گازی در بستر دریای خزر شده ایم.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه بعد از عبور از مخزن گازی حفاری را ادامه می دهیم تا به منطقه نفتی وارد شویم و تا هر عمقی که بتوانیم عملیات لاینرگذاری را به صورت مطمئن و ایمن انجام دهیم حفاری را ادامه خواهیم داد، تبیین کرد: به منظور کسب اطلاعات بیشتر از حجم هیدروکربور و نوع مخزن حفاری دومین حلقه چاه اکتشافی را در سال جاری در دستور کار قرار گرفته است.
به گفته این عضو هیات مدیره حفاری شمال پس آن حفاری چاههای توصیفی و سپس توسعه ای ایران در دریای خزر آغاز خواهد شد.
به گزارش مهر، یک دهه از آغاز ساخت فعالیت های اکتشافی ایران و ساخت سکوی نیمه شناور امیرکبیر، ایران سال گذشته در آبهای عمیق دریای خزر یک مخزن با ذخیره 50 تریلیون فوت مکعبی گاز طبیعی کشف کرد.
بر اساس اعلام مسئولان شرکت ملی نفت ایران میدان تازه اکتشاف شده سردار جنگل در آبهای حاکمیتی ایران در دریای خزر قرار گرفته است و با هیچیک از کشورهای همسایه به ویژه جمهوری آذربایجان مشترک نیست.
شرکت ملی نفت ایران برای کشف این ذخیره جدید هیدروکربوری تاکنون هفت حلقه چاه اکتشافی در آبهای عمیق دریای خزر حفاری کرده است که در نهایت هشتمین چاه اکتشافی در این حوزه دریایی به کشف یک میدان عظیم گازی ختم شده است.
در حال حاضر میزان ذخایر گاز طبیعی کشف شده در بلوک 6 اکتشافی در دریای خزر به طور کامل نهایی نشده است اما مطالعات اولیه نشان می دهد که این میدان گاز طبیعی علاوه بر ذخایر گاز و میعانات گازی دارای ذخایر قابل توجه نفت خام است.
در این بلوک اکتشافی حدود 8 تا 10 میلیارد بشکه ذخایر نفت خام وجود دارد که با توجه به ادامه فعالیت های اکتشفی در مورد حجم دقیق ذخایر نفت این بلوک در شرایط فعلی نمی توان اظهار نظر کارشناسی شدهای انجام داد.