خبرگزاری میز نفت:
به گزارش میز نفت، مهدی غضنفری که در دولت گدشته به ریاست صندوق توسعه ملی رسید، طی چند سال اخیر با انتقاد و حملات شدید به شرکت ملی نفت و سایر شرکت های دولتی، خواستار پرداخت بدهی آنها به صندوق توسعه ملی شده بود.
غضنفری به این انتقادها ادامه داد و در نهایت ایده خود را مطرح کرد؛ او می گفت وقتی شرکت ملی نفت پول ما را پس نمی دهد، چه ضرورتی وجود دارد پول صندوق در اختیارش قرار بگیرد، خودمان با تاسیس شرکت های نفتی پیمانکاری، توسعه میادین نفتی و گازی را برعهده می گیریم.
این ایده اما مخالفان بسیاری داشت؛ از مجموعه نهادهای اقتصادی گرفته تا کارشناسان نفتی که این بدعت را موجب کاهش فعالیت های توسعه ای شرکت ملی نفت می دانستند و می دانند.
غضنفری به شدت این ایده را دنبال کرد اما هم در دولت و هم در مجلس، شکست خورد؛ کار به مجمع تشخیص مصلحت نظام رسید و این نهاد هم ایده صندوق توسعه ملی را رد کرد.
غضنفری که از این موضوع عصبانی بود با حمله شدید به مجمع تشخیص، این نهاد را به «نگاه کمونیستی، کج فهمی، تفکرات سیاسی، حسادت و نفهمی» کرد.
روی کاغذ، این ایده بایگانی شد ولی غضنفری از تلاش های خود دست برنداشت و در نهایت، توانست مجوز ایده خود را از رهبر انقلاب دریافت کند.
وی امروز ق با بیان اینکه خوشبختانه در اواخر خرداد امسال یک اجازه مهم و تاریخی از سوی مقام معظم رهبری به صندوق توسعه ملی داده شد که از ابتدای تشکیل صندوق تاکنون نظیر ندارد، اظهار کرد: براساس این مجوز، صندوق اجازه یافت در حوزه انرژی شامل نفت، گاز و برق سرمایهگذاری کند. این اذن نهتنها اساسنامه صندوق را ارتقا داد، بلکه صندوق را به نقش و جایگاه حقیقی خود نزدیک کرد.
غضنفری که می خواهد تبدیل به رقیب شرکت ملی نفت شود، حالا بعید است پولی به صنعت نفت اختصاص دهد و همین موضوع یک خطر جدی برای آینده این صنعت پولساز است.
منبع:
خبرگزاری میز نفتاین خبر به صورت اتوماتیک جمع آوری شده است در صورتی که منافاتی با قوانین دارد لطفا از طریق صفحه تماس با ما گزارش دهید.