خبرگزاری میز نفت:
به گزارش میز نفت، در طول سالهای گذشته، ایرانیها زرادخانهای از موشکهای کروز و بالستیک و پهپادهای انتحاری و همچنین مجموعهای از قابلیتهای دریایی مانند مینهای دریایی را گردآوری کردهاند که برای بستن آبراه باریکی که خلیج فارس را به خلیج عمان متصل میکند، مناسب هستند.
در این شرایط، پرسش هایی در مورد میزان تأثیر حملات اسرائیل بر توانایی ایران در عملی کردن چنین تهدیدی یا حتی اینکه آیا تهران میخواهد چنین اقدام شدیدی را که پیامدهای جهانی خواهد داشت، عملی کند، وجود دارد.
براساس اطلاعیهای که چندی پیش از سوی مرکز اطلاعات مشترک دریایی دفتر عملیات تجارت دریایی بریتانیا منتشر شد، تنگه هرمز همچنان باز است و ترافیک تجاری بدون وقفه در جریان است و در حال حاضرهیچ نشانهای از افزایش تهدید برای دریانوردی ندارد.
همه چیز در تنگه هرمز عادی است
نیلز هاپت، سخنگوی شرکت کشتیرانی هاپاگ-لوید، مستقیماً به TWZ گفت: تنگه هرمز باز میماند و هیچ نشانهای از افزایش تهدید برای محیط دریایی وجود ندارد. در حال حاضر، ما هیچ نیازی به تغییر مسیر هیچ کشتی نمیبینیم. اما البته: ما همچنان به طور ساعتی وضعیت را زیر نظر داریم.
هاپت همچنین خاطرنشان کرد که شرکت او در حال حاضر هیچ کشتیای در آبهای ایران یا اسرائیل ندارد.
ایران بارها در زمان تشدید تنشها در گذشته، تهدید به بستن تنگه هرمز کرده است، تنگهای که در باریکترین نقطه خود تنها حدود ۲۰ مایل دریایی عرض دارد. باریک بودن این آبراه به این معنی است که بخش قابل توجهی از آن در داخل آبهای ملی ایران قرار دارد که با آبهای عمان در جنوب نیز همپوشانی دارد.
ترافیک دریایی عادی از طریق دو خط کشتیرانی دو مایلی برقرار شده، وارد و خارج میشود. تقریباً یک پنجم از کل محمولههای نفتی جهان و درصد حتی بالاتری از محمولههای دریایی، هر ساله از این تنگه عبور میکنند. همچنین این تنگه مسیر مهمی برای صدور ال ان جی است. حدود ۳ هزار کشتی هر ماه از آن برای رفت و آمد به خلیج فارس استفاده میکنند.
بستن تنگه هرمز تأثیرات فوری و بالقوه چشمگیری بر قیمت جهانی نفت خواهد داشت که به سهم خود میتواند باعث اختلالات اقتصادی قابل توجهی در سراسر جهان شود.
گزینه ای به نام مین های دریایی
مینهای دریایی از نظر تاریخی یکی از فوریترین گزینههای ایران برای متوقف کردن ترافیک دریایی در تنگه هرمز بودهاند. این مینها میتوانند توسط طیف وسیعی از کشتیها، از جمله ناوگان گسترده قایقهای کوچک و تندروی سپاه پاسداران، به سرعت جاریزی شوند.
ناوگانهای جداگانه نیروی دریایی ایران، از جمله زیردریاییهای کوچک آن، میتوانند به راحتی در مینگذاری نیز نقش داشته باشند. برخی از کشتیهای تجاری، به ویژه آنهایی که جرثقیلهای روی عرشه دارند، نیز ممکن است بتوانند مین ریزی کنند.
یافتن و پاکسازی مینهای دریایی فرآیندی دشوار است که حتی در محیطهای دیگر که در غیر این صورت بیخطر هستند، خطرات قابل توجهی را به همراه دارد. اگر ایران واقعاً در مورد بستن تنگه هرمز جدی باشد، مجموعهای از تهدیدات دیگر نیز عملی خواهد شد تا تلاشهای مینروبی را مختل کند و در غیر این صورت ترافیک دریایی را مسدود می کند.
کشتیهای ایران میتوانند مستقیماً به کشتیهای جنگی خارجی و کشتیهای تجاری حمله کنند یا به هر طریقی آنها را مورد تهدید قرار دهند. ایران همچنین در گذشته توانایی و تمایل خود را برای استفاده از تیمهایی که سوار بر قایقهای کوچک هستند، برای کاشت مستقیم مینهای چسبان روی بدنه کشتیهای غیرنظامی و همچنین ورود و توقیف آنها نشان داده است.
بسیاری از کشتیهای نیروی دریایی ایران، از جمله انواع مختلف شناورهای تهاجمی سریع کوچکتر، به موشکهای کروز ضد کشتی مسلح هستند. این کشور دارای کشتیهای جنگی سطحی، شناورهای نیمهزیردریایی و زیردریاییهای کوچک فوقالذکر است که میتوانند با استفاده از اژدر، موشکهای هدایتشونده ضد تانک، راکتهای توپخانهای غیر هدایتشونده و سایر سلاحها حملاتی را انجام دهند.
منبع: The War Zone
منبع:
خبرگزاری میز نفتاین خبر به صورت اتوماتیک جمع آوری شده است در صورتی که منافاتی با قوانین دارد لطفا از طریق صفحه تماس با ما گزارش دهید.