خبرگزاری میز نفت:
به گزارش میز نفت، برخی آمارها می گویند عربستان سعودی طی سه سال گذشته بیش از 5 میلیارد دلار برای فوتبال خود هزینه کرده است؛ از توسعه زیرساخت های ورزش فوتبال تا اسپانسرینگ فیفا و جذب ستارگان فوتبال جهان.
اما ریاض چگونه به این موفقیت دست یافت؟ برای درک این موضوع باید گفت اساسا تیم های بزرگ عربستان بویژه الهلال عربستان باشگاه های متصل به دولت این کشور هستند که منابع مالی خود را از درآمدهای نفتی و با بودجه دولتی تامین می کنند.
به عنوان نمونه، باشگاه الهلال عربستان یک ردیف بودجه ای مشحص از آرامکو دارد و به همین دلیل، طی سال های گذشته پرافتخارترین باشگاه آسیایی شده است.
عربستان برای توزیع درآمدهای نفتی بین باشگاه های فوتبال این کشور، از سه سال پیش برنامه منظمی را تدوین کرده تا بتواند لیگ حرفه ای خود را در جهان سرآمد کند.
آنها در اولین گام، خرید ستارگان فوتبال جهان را در دستور کار خود قرار دادند؛ از کریستیانو رونالدو گرفته تا نیمار و کریم بنزما. این بازیکنان گران قیمت از محل درآمدهایی جذب شدند که ایران در دولت گذشته، خود را از آن محروم کردند.
از ابتدای سال 1401 که قیمت نفت به دلیل حمله نظامی روسیه به اوکراین افزایش یافت، درآمدهای صادرکنندگان نفتی جهان جهشی شد به طوری که در همان سال نخست جنگ، آرامکو بیش از 80 میلیارد دلار درآمد مازاد کسب کرد.
درست در همان ایام، بخشی از این پول برای فوتبال کنار گذاشته شد و بازیکنان مطرح جهان فوتبال، جذب تیم های عربستانی شدند. این اتفاق در شرایطی رخ داد که در همان دوران، احیای برجام نهایی شده بود اما به دلیل طرح متوهمانه زمستان سخت اروپا، همه چیز به کما رفت.
با عدم احیای برجام که صادرات نفت ایران را فریز کرد، درآمد نفتی ایران تغییر بزرگی به نسبت آرامکو نداشت؛ درست برخلاف سایر کشورها و شرکت های نفتی که در همان سال، بیش از 200 میلیارد دلار سود کردند.
منبع:
خبرگزاری میز نفتاین خبر به صورت اتوماتیک جمع آوری شده است در صورتی که منافاتی با قوانین دارد لطفا از طریق صفحه تماس با ما گزارش دهید.