خبرگزاری میز نفت:
به گزارش میز نفت ، داریوش علومی، کارشناس علوم دامی، در خصوص گرانی گوشت و لبنیات اظهار داشت که این مسائل به نوسانات قیمت نهادههای دامی مرتبط است. کشور ما سالهاست که حدود ۷۵ درصد از نیاز خود به نهادههای دامی، معادل ۱۵ میلیون تن، را از خارج تأمین میکند. در شرایط تحریم، تغییرات بازار جهانی و سوءاستفاده برخی افراد داخلی، دسترسی دامداران به نهادهها را با مشکل مواجه کرده و قیمتها را افزایش داده است.
اختلاف قیمت ارز دولتی (۲۸,۵۰۰ تومان) و نرخ بازار آزاد، باعث شده که نهادههای دولتی به اندازه کافی به دامداران نرسد و آنها مجبور شوند خوراک دام را با قیمتهای بالا، حتی تا پنج برابر قیمت واقعی، از بازار سیاه تهیه کنند. نهادههای دامی حدود ۷۰ درصد از هزینه تولید محصولات پروتئینی را تشکیل میدهند، بنابراین افزایش قیمت آنها به طور مستقیم بر گرانی گوشت، لبنیات و مرغ تأثیر میگذارد.
ابراهیم مرادزاده، کارشناس کشاورزی، نیز اشاره کرد که بخش عمدهای از گرانی گوشت به واسطهگری و دلالی در این حوزه مربوط است. در همین حال، اکبر فتحی، معاون امور اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی، اعلام کرد که به دلیل سهم بالای نهادهها در هزینه تولید، برنامهای بلندمدت برای کاهش وابستگی به واردات و افزایش تولید داخلی خوراک دام تدوین شده است. در این برنامه، از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان و متخصصان بهبود بهرهوری و اصلاح نباتات استفاده خواهد شد.
متخصصان ژنتیک دام نیز معتقدند که باید برای جایگزینی خوراک دام، نسخههایی مبتنی بر تولیدات داخلی معرفی شود. در حال حاضر، بخش عمدهای از ذرت و سویا مصرفی دام در ایران از تولیدات آمریکایی تأمین میشود، اما با تدوین نسخه جدید خوراک دام و تکیه بر منابع داخلی، کشور میتواند از وابستگی به واردات رهایی یابد.
منبع : اکوایران
منبع:
خبرگزاری میز نفتاین خبر به صورت اتوماتیک جمع آوری شده است در صورتی که منافاتی با قوانین دارد لطفا از طریق صفحه تماس با ما گزارش دهید.